<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d16005432\x26blogName\x3dAcemi+Blogcu\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://acemiblogcu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://acemiblogcu.blogspot.com/\x26vt\x3d-655666249508531087', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Acemi Blogcu

Blog'a yeni başlayanlara amatör ruhu ile destek :)

Google kendi blogunu sildi!

| Sonraki »
| Sonraki »
| Sonraki »
| Sonraki »
| Sonraki »
| Sonraki »
| Sonraki »
| Sonraki »
| Sonraki »

3/30/2006 12:08 ÖÖ

Blogumuzu kolay yoldan yedeklemenin bir yolu var mı acaba yoksa copy paste mi yapacağız..?

Gönderen: Blogger Seyhan Çelik    


3/30/2006 12:24 ÖÖ

Sanırım şu an için bunun en kolay yolu WordPress'in aktarma modülünü kullanmak :)

İsterseniz kendi PC'nize (ya da Mac'inize) kuracağınız yerel bir WordPress kurulumu ile Blogger'daki blogunuzun yedeğini alabilirsiniz. Üstelik yorumları ile birlikte :)

Eminim başka yollar da vardır, ama ben yakın zamanda WordPress'e geçmeyi düşündüğüm için olsa gerek, bu metod bana daha sempatik geliyor.

Konu hakkında Türkçe bilgiye buradan ulaşabilir ve detaylı yardımı buradan alabilirsiniz.

Gönderen: Blogger ali    


3/30/2006 2:36 ÖÖ

yazdıklarımızı yedekleme konusunda çok haklısın. ancak anladığım kadarıyla sadece isim silinmiş, arşiv duruyor?

Gönderen: Blogger oky    


3/30/2006 10:03 ÖÖ

Eminim onlar da her ihtimali düşünerek kendi yedeklerini sürekli alıyorlardır :) Böyle bir aksilik karşısında verilerini kaybetmek prestij açısından pek hoş görünmyecektir, onun için riske gireceklerini sanmıyorum.

Gönderen: Blogger ali    


3/30/2006 2:33 ÖS

Evet, maalesef çok yaygın değil Türk kullanıcılar arasında kullanımı.

Aslında diğer bir çok blog servisine oranla çok gelişmiş özellikler içerse de kişisel wordpress kurulumu kadar keyif vermiyor. Özellikle temalar üzerinde modifikasyonların çok sınırlı olması ve plugin esnekliğinin olmayışı sıkıcı.

Eğer Blogger'daki blogunuzu yedeklemek için alternatif olarak düşünüyorsanız, bence WordPress.com mantıklı bir çözüm oluşturmayacaktır. WordPress'in aktarma fonksiyonu WordPress.com'da da mevcut, ama buraya yapacağınız bir yedekleme de sonuçta somut olarak sizin elinizde bulunacak bir kopya oluşturmayacaktır, yedeğiniz yine internette bir sunucu üzerinde bulunacaktır.

Gönderen: Blogger ali    


3/30/2006 2:39 ÖS

Evet, pek kullanılmıyor.
Daha önce davetiye ile üye olunuyordu, ve yakın zamanda normal üyeliğe geçti. Belki önümüzdeki günlerde daha çok kullanılır. :)
Ama kendi sitesinde Wordpress kullanan çok kişi var Türkiye'de. Acemi blogcu da WordPress'e geçecekmiş baksanıza. :D

Gönderen: Anonymous Adsız    


4/02/2006 11:48 ÖÖ

google ın imajı sayesinde belkide bir rezillikten dönüldü. çünkü bu bir microsoft blogu olsaydı "billcim gel al blogunu" tadında bir mesaj değil "hacked" mesajı verirlerdi. işte googleın kullanıcı-şirket ilişkisinin güzel sonucu.

Gönderen: Blogger Junkie    


4/02/2006 10:46 ÖS

Blog kullanıcıları için 'post'larını yedeklemelerinin en kolay yolu Zoundry Blog Katibi'nin kullanmalarıdır. 'Offline' olarak blog girmeye de yarayan Katib'in; tag oluşturma özelliği de var. Ayrıca bir çok blog sağlayıcısıyla da uyumlu. Program şuradan alınabilir.

Gönderen: Anonymous Adsız    


4/03/2006 11:49 ÖÖ

Hus ve Junkie;
Görüşlerinize katılıyorum. Eğer söz konusu şirket Microsoft olsaydı, kesinlikle çok daha acımasız bir mesaj ve sonrasında da karalama kampanyası ile sonuçlanırdı böyle bir olay.

aZRa;
Zoundry'i ilk defa duyuyorum ama anladığım kadarı ile çeşitli blog platformalarını destekleyen bir masaüstü blog yönetim programı. Eğer yedekleme fonksiyonu da varsa pekala kullanılabilir, ipucu için teşekkürler.

Gönderen: Blogger ali    


» Görüşünüzü ekleyin
IDéEFIXE